Eero Linna: Potkut kuolemaan (Dekkari-sarja #1/1974)
Kirja:
Mistään tästä teoksesta ei käy ilmi kirjailijan nimeä. Itse asiassa tuo nimi, Eero Linna, esiintyy ainoastaan yhdessä Dekkarisarjan teoksessa ja sekin vuonna 1976. Mutta Simo Sjöblomin raamattu nimeää kaikki Dekkarisarjassa ilmestyneet teokset Linnalle, joten niin teen minäkin. Sjöblomin sana on laki.
Netistä ei löydy Eero Linnasta mitään tietoa. Missä olet, Eero?
Karkirin maine luotettavana ja hyvänä kustantajana on lievästi sanoen huono. Ensimmäinen muistikuva itselläni on, että ko. kustantaja 70-luvulla julkaisi viisi numeroa Kostajia ja viisi numeroa Conania ihan omin lupinensa. Karkirin bibliografiasta löytyy myös hieman surullinen sarjakuvalehti nimeltä Yöjuttu. Jossain välissä saivat sitten kuningasidean julkaista tätä Dekkarisarjaa.
Karkirista ei löydy netistä mitään tietoa. Osaako kukaan kertoa mitään tarkempaa Karkirista?
Ohut tämä on, nopeasti lukaisi. Ihan sujuvaa tekstiä Linna on aikaan saanut. Jossain välissä parit sivut on ladottu väärään järjestykseen ja se antaa mukaan söpön surrealistisen vaikutelman.
Itse tarina on synkkä, niin kovin synkkä, oikein synkintä noiria. Väkivaltaa, korkeantason juonittelua, viinaa, syöpöttelyä ja graafisesti kuvattua seksiä.
Erittäin positiivisena pidän sitä, että hahmoilla on voimakkaat Suomalaiset nimet: Matti Koski, Taru Jokinen…. puhtoisia ja voimakkaan kuuloisia, normaaleja. Antoi ainakin minulle vibat siitä, että tarina voisi tapahtua kelle tahansa.
Näköjään olen tämän ennenkin lukenut, vuonna -90. Eipä jättänyt mitään mielikuvaa ja samalla tavalla livahtaa muistista nytkin. Hyvän kertakäyttöviihteen merkki. Vaivatta tätä töissä töiden välissä luki.
Kyllä. Kyllä mä tätä suosittelen ja omalla tavallaan, kaikella sillä piraatti-tavalla, Karkir on mielenkiintoinen kustantamo. Paljon yritystä, ei kauheasta osaamista. Mutta halu oli kova.
Kansi: Hehe. Tissit. Viehättävä hymy neitokaisella.
Hippikoru, paidassa valtavat kaulukset ja jakaus keskellä päätä. Sexyä. Toimii ja myy. Parasta ikinä, tämäkin. Kannesta pelkästää tuli tuo neljäs pallura
Toisaalta, ruma tuo on, tuo sarjan logo pääkallopistooleineen.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää