Larry Kent: Marijuana (Larry Kent #27 (1965))
Kirja:
Tämän Larry Kentin kirjoittajan kertoo tasan yksi lähde olevan Don Haring. Koska sekin yksi on Pioneer Books nettikirjakauppa ja ko. paikka haluaa tältä kirjalta 30 Australian dollaria, suhtaudun tietoon enstex varauksellisesti.
Mutta aikuisten oikeesti tämä oli hyvä kirja. Pidin aikuisten oikeesti paljon.
Alusta asti vallitsi kirjassa loistava sulkeutuneen punaniska-etelä-valtioiden-yhteisön tunnelma johon Larry Kent ajatui vahingossa kolarin kautta ja päätyi siivoamaan lähdes vahingossa koko kylän. Vähän siis samaan tapaan kuin lukuisissa Tex Willereissä, joissa kylää tyranisoi tuhma karjaparoni. Tässä tapauksessa tyranisointi tuli, kyllä, nimi on vihje, niinkin kovan ja vaarallisen huumeen viljelijöiden taholta kuin marijuanafarmarit. Mutta muistettava on, että kyseessä oli 60-luku ja Suomi oli silloin ehkä lintukodoista lintukodoin. Mutta nykypäivään verrattuna, en jaksa uskoa, että marista saataisiin tälläistä uhkaa ja veren vuodatusta. Tosin, ei nykyään kirjoista löydy paikkaa nimeltä "Nigger's Head".
Mutta kuten jo sanoin: oikein sujuva ja maukas lukupökäle. Vaikkei jännittystä oikein löytynyt etsimälläkään, niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyi.
Suomennos: H. Suikkanen…. Mikä helvetti siinä on, että käytettiin ilmaisua "urheiluvaunu" eikä "urheiluauto".
Lisäksi Kentin tapa sanoa "Ahaa" tapahtui mitä tapahtui. Olisi äärimmäisen mielenkiintoista tietää, mikä mahtaa olla alkuperäisilmaisu tuolle kovasti viljellylle "Ahaa"lle.
Lievää tökkimistä suomennos aiheutti lukukokemuksessa, samaten lievää huvittuneisuutta ja lievää ärtymystä. Eli kaikki se mikä on suolana tällaiselle kirjallisuudelle.
Kansi: Pin-up kansi, jossa vihreä väri ilmeisesti kuvaa marijuanan myrkyllisyyttä.
Tosin itse kirjassa ei kanessa esiintyvää kaunotarta löydy saatika sitten tuollaista aavemaista puuta.
Mutta kuvana hyvä, oikein mainio synkeä tunnelma jossa tuon naisen asento on oikein klassinen minulle-ei-vittuilla-asento.
Takakannessa on itse Larry Kent hienon kravaatin kanssa kasvoillaan ilme joka lähinnä kuvastaa, että "hups, rupsahti jännäkakka housuun".

Toisaalta, ei alkuperäiskansikaan mitenkään huono ole.

Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää