Larry Kent: Punainen kapseli (Larry Kent #79 (1977))
Kirja: Mistään ei löydy tietoa kuka kirjoitti minkäkin Larry Kentin. Pääasiassa kirjoja kuulema kirjoittivat Don Haring ja Des R. Dunn, mutta kukaan ei kerro totuutta. Pat Hawk'in salanimibibliografia sanoo vain, että Don Haring "originated and wrote the most 'Kent' books" ja että Des R. Dunn "rest of Kent books not written by Don Haring".
Suomessa Larry Kent'iä julkaistiin kahteen otteeseen. Kustannusosakeyhtiö Eepos julkaisi kolme numeroa vuosina 1959-1960 ja vuodesta 1963 eteenpäin Viihdekirjat sekä lopuksi vielä Wennerbergs Förlag. Viimeinen Larry Kent julkaistiin Suomessa vuonna 1984 ja oli numero 122. Aivan kaikkia Larry Kentejä ei suomeksi ole saatu. Alkuperämaassa, Australiassa, niitä tuotettiin yli 400, jos käyttää Thrilling Detective sivustoa lähdetietona. Tiedä sitten, miten niiden alkuperäisnumerointi menee, koska lähdetietojen mukaan tämä Suomessa numerolla 79 julkaistu Kent on alkuperäisnumeroltaan 507. Oli miten oli, on tämä 79/507 kuitenkin varhaisin Kent joka minulta kokoelmistani löytyy.
Viihdekirjat yhdessä vaiheessa julkaisi muutamia sarjojaan tässä, melkeinpä lehden muotoisena. Liimasidottu, pientä tekstiä ja 128 sivua. Ei tämä huono formaatti ole, mutta kuitenkin oli tunne, että kirja hajoaa käsiin liimauksistaan. Ehkä kuumasta punk-vuodesta 1977, jolloin tämä julkaistiin, alkaa olemaan niin kauan, että liima vain rapisee.
Ei tämä hyvä ollut, ei ollenkaan. Tylsää ja kömpelöä haahuilua paikasta toiseen. Ei niin minkäänlaista jännitystä kirjassa saada aikaan vaikka kuinka yritetään, hahmot tuntuvat tylsiltä ja yhdentekeviltä ja melkein hurrasin joka kerta kun joku heistä kuoli.
Larry Kent juo tosimiehen verran viskiä tapausta selvitellessään sekä polttaa useamman kartongin tupakkia. Eikä miestä häiritse yhtään mennä tutkimustensa ohessa kyselemään tylsiä naiselta, istahtaa tuoliin ja pistää tupakaksi. Unohtamatta tietenkään sitä, että jos tuhma poika uhkaa, tuhma poika ammutaan. Kai se oli silloin joskus maailman tapa.
Tulipa luettua, tuskin luen uudestaan. Tylsä ja typerä teos. Kyllä tätä töissä luppoaikana lueskeli, siihen ihan sopivaa ilman ajatuksia luettavaa tekstiä.
Ilmeisesti tuo Eepoksen julkaisema ensimmäinen Kent on juuri näin tylsä, koska eivät kolme numeroa enempää ulos saaneet. Lukijat kyllästyivät.
Suomennos: En mitään sen suurempaa vikaa tästä suomennoksesta löytänyt. Huomaamatonta peruskauraa.
Kansi: Henkilö joka tämän kannen taiteili, taiteili myös valtaosan Suomessa julkaistuista Kent-kansista. Minulle tuo vielä tänäkin päivänä nimettömänä pysyvä henkilö antoi kasvot Kentille. Ei kukaan sattuisi tietämään tämän taiteilijan nimeä?
Vauhdikkaan oloinen kuva tuo on. Jotain tapahtuu, mutta tapahtumien syy jää epäselväksi. Kent seisoo keskellä hämmentyneenä kun takana seisoo nainen pyssy kädessä ja edessä mies näyttää virittävän telkkaria pyssy kädessä.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää