Timo Surkka: Jollei Siperia opeta, niin sitten Kukkonen (Salapoliisi Asko Kukkosen seikkailut #1/2002)
Kirja:
Asko Kukkonen aloitti elämänsä Jerry Cottonissa vuonna 2001 jatkosarjana ja vuonna 2002 Musiikki-Mainos siunasi sankaria omalla lehdellään. Aluksi lehti oli pelkästään tilattavana saatavissa mutta myöhemmin tuo ilmestyi myös lehtipisteisiin.
Toisaalta, vuonna 2004 ilmestyi yksi ainoa numero ja sitten Asko hävisi liki kolmeksi vuodeksi johonkin.
Yllätykseni olikin valtava kun yksi yö olin työtoverini kanssa Tuomarinkylän ABC:llä kahvilla ja siellä oli myynnissä Asko Kukkonen. Tervetullut lisäys, kuitenkin. Toivottavasti pian lisää.
Parempi tämä on kuin se Musiikki-Mainoksen julkaisema Surkan Cotton, jonka vastikään lukaisin. Vaikuttaa siltä, että Surkalla on enemmän oma ääni kellossa tässä teoksessa.
Sujuvaa tekstiä ja muutama melkein hauska lohkaisukin löytyi. Toisaalta, olisi voitu välillä keskittyä enemmän seikkailemiseen kuin hauskojen lohkomiseen. Mutta, kyllä tuo ihan hyvin tässä toimi.
Pöhköjä poliiseja, tylyjä konnia, luimuja pikkurikollisia ja raadollisia kohtaloita. Nykypäivää kai se sitten on, tuollainen.
Tutuissa Helsinkiläisissä maisemissa Kukkonen tässä seikkailee. Paljon tuttuja pubeja ja katuja. Samaa viehättävyyttä löysin tästä kuin Kalle-Kustaa Korkin tai Pekka Lipposen seikkailuista. Pikkaisen kyllä häiritsi se, että Surkka oli kirjoittanut seikkailuun henkilön nimeltä "Timo Surkka".
42 vanhan kunnon Cottosen kokoista sivua, nopea lukea. Tykkäsin.
Mutta jos kuitenkin vähemmän vitsien veistelyä ja terävyyttä seikkailuihin, niin voittaja luokkaan kuuluvaa meininkiä olisi käsissä.
Kansi: Mustavalkoinen tussipiirroskansi, jonka taiteilijaa ei mainita. Kannessa juoksee viestikapula kädessä 50-lukuisiin vaatteisiin sonnustautunut mies, ehkä itse Kukkonen. Tosin, ei tuon aikakauden maisemissa seikkailla. Hämäystä, saatana. Ja toi omituinen perspektiivi taloissa tuossa yläkulmassa hämää. Ja ketä on noi kolme, jotka tuossa muljuaa ihan yläkulmassa?
Kauheen sekava kansi.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää