Collin Wilcox: Epätoivoinen keino (Manhattan kirja #125 (1976))
Kirja:
Vaikka kuinka arvostan ja pidän Manhattan kirja-sarjasta, on tämä yksi heikoimmista esityksistä tuossa sarjassa. Tosin taidan olla yksin ajatuksineni, sillä tämä teos uudelleen suomennettiin kuusi vuotta myöhemmin Manhattaneissa ja tuo suomennos julkaistiin uudelleen vielä vuonna 1986.
Taisi jotain siis jäädä minulta huomaamatta, koska pidän tätä yksinkertaisesti tylsänä, köyhän miehen versiona McBainin 87. Piiri kirjoista.
Totta: Kirjan päähenkilö Frank Hastings on ymmärtäjä, joka näkee ja ymmärtää rikosten syyt ja seuraukset, mutta minulla oli kokoajan tunne, että kirjassa on ihan liikaa sanoja. Aivan kuin loputtomissa jenkki sit-comeissa, joissa puhutaan puhutaan ja puhutaan. Tai sitten vika on vain siinä, että tämä on Frank Hastingseista neljäs teos ja Wilcox alkoi olemaan väsynyt. Olisi vissiin pitäny lukaista joku aikaisempi Hastings ensin. Olin siis huono ja ajattelematon.
Mutta siitä en pääse yli: Jahkailua tämä kirja oli.
Suomennos: Tunnustettakoon, että en ole lukenut tätä suomennosta vaan tuon jälkimmäisen.
Selailu paljastaa, että kirja loppuu todella töksähtäen ja ilmiselvästi kesken. Ikään kuin kirjasta puuttuisi sivu tai pari. Käsissäni ei kuitenkaan ole vammautunut teos sillä Juri Nummelinin Pulpetti-listalta löytyy Matti Hollbergiltä viesti, jossa kerrotaan: "…oma kappaleeni loppui sivun 192 loppuun yhtäkkiä töksähtäen, eikä sen jälkeen ollut tyhjiä sivuja, kuvittelin, että kapaleestani, se kun oli hieman huonokuntoinen, puuttuisi lopusta lehti(ä). Kävin sitten Turun yliopiston kirjastossa vilkaisemassa siellä ollutta kappaletta, ja se loppui samalla tavalla.". Että mitä vittua.
Kansi: Manhattan kirjojen valokuvakannet ovat järjestään hupsuja. Tässäkin blondi juoksee britti-rekisterissä olevaa autoa karkuun varsin hopsis-heijaa tyyliin. Fast action speed metal-vauhtia ja hypsis. Ihan pelkästää tuosta kuvasta kirja ansaitsee yhden molluran, sillä on se parempi kuva kuin se, minkä löysin netistä tämän kirjan kanneksi. Se kun näyttää lähinnä joltain kotimaiselta merkkiteokselta.

Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää