Collin Wilcox: Toivoton pako (Top Crime #11 (1986))
Kirja:
Alkoikohan Viihdeviikareilta rahat loppumaan 80-luvun puolinvälissä kun tämä kirja piti uudelleen julkaista vain neljä vuotta edelliskerran jälkeen? Varsinkin kun sarjana oli Top Crime, joka ulkoasullisesti oli ehkä tyylikkäin Viihdeviikarien kirjoista. Lievä kitkerä kusetuksen maku tulee, sillä ilmaisu asiasta, että kyseessä on toinen painos, löytyy kirjan apinalaatikosta kolmanneksi viimeiseltä riviltä. Pienellä. Sentään sama nimi kirjalla on kuin edelliskerralla.
Tuohon tuskin koskaan tulee selvyyttä, mutta kaikesta huolimatta: ei olisi kannattanut tätä kirjaa valita uudelleen julkaisuun. Tämä on niin tylsä, köyhän miehen versio McBainin 87. Piiri kirjoista.
Totta: Kirjan päähenkilö Frank Hastings on ymmärtäjä, joka näkee ja ymmärtää rikosten syyt ja seuraukset, mutta minulla oli kokoajan tunne, että kirjassa on ihan liikaa sanoja. Aivan kuin loputtomissa jenkki sit-comeissa, joissa puhutaan puhutaan ja puhutaan. Tai sitten vika on vain siinä, että tämä on Frank Hastingseista neljäs teos ja Wilcox alkoi olemaan väsynyt. Olisi vissiin pitäny lukaista joku aikaisempi Hastings ensin. Olin siis huono ja ajattelematon.
Mutta siitä en pääse yli: Jahkailua tämä kirja oli.
Suomennos: Tasokas suomennos Heiskasen Jukalta. Ammattimies, joka suhteessa.
Kansi: Kansi joka tuo mieleen sanaparin, johon kuuluu sanat: "Vittua" ja "Mitä" sekä erikoismerkki "?". Läjä hylsyjä, Lugeri ja käsiraudat. Ehkä käsiraudat kuvaavat että kyseessä oli poliisikirja.
Mutta muuten…. onhan tuo tyylikäs, SaPo-mainen kuva, herätti taatusti kunnioittavia ajatuksia kioskilla 1986.
Kannen kehykset ovat tyylikkäät ja sama teema toistui kaikissa Top Crime-kirjoissa, joten ihan vain niistä tulee tuo yksi mollura. On tämä parempi kuva kuin netistä löytämäni kansi tähän teokseen, joka näyttää lähinnä joltain kotimaiselta merkkiteokselta.

Ainakin tähän kirjaan on korjattu kirjailijan sukunimi oikeaksi. Se meni väärin Manhattaneissa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää